piątek, 10 września 2010 napisz DONOS@
reklama
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Klub Inicjatyw Społecznych-co to za hybryda?
Autor: Władca i Pan /ha.. ha../ (---.adsl.inetia.pl)
Data:   10-03-10 07:20

Bardzo okazjonalnie na 4lomza można dowiedzieć się o spotkaniach w Polonezie tzw KIS w Łomży.

Poszukałem na necie i znalazłem, że utworzyli to 12.02.07r: Andrzej Bobrow, Zbigniew Ciszek, Andrzej Chojnowski, Bogumła Cholewicka, Janusz Cholewicki, Napoleon Fortini, Adam Marek Frączek, Tomasz Głasek,
Stanisław Kaseja, Zbigniew Sasinowski, Tadeusz Zaremba
Ww. Członkowie- Założyciele Klubu postanowili nie podejmować w dyskusji tematyki politycznej, chyba że w sytuacjach wyjątkowych. Ustalono, że spotkania dyskusyjne bedą organizowane co 2 tygodnie, a odbywać się będą w hotelu „Gromada” w Łomży (d. Polonez).
Na spotkaniu w dniu 12.03.2007 r. wybrano Zarząd Klubu Inicjatyw Społecznych w składzie:
Napoleon Fortini – prezes
Bogumiła Cholewicka – wiceprezes
Zbigniew Sasinowski – sekretarz- odpowiedzialny także za Gazetę Internetową,
Zbigniew Ciszek - skarbnik
Kadencja Zarzadu KIS trwać będzie 1 rok.

Fajnie, że jacyś zasłużeni w Łomży ludzie chcieli stworzyć ..........., no właśnie co???
Rozumiem też, że skład zarządu jest już nieaktualny, ale na stronie w necie nic aktualnego w tym temacie nie ma. Poza spotkaniami członkowie klubu obiecują, że poruszanymi problemami zostaną formalnie zainteresowane różnorakie instytucje.
Czy tak jest, czy są to tylko słowa?
Czy jest to byt internetowy, wolny klub dyskusyjny, zarejestrowane stowarzyszenie, czy też coś innego?
Proszę forumowiczów o pogłębienie na ten temat wiedzy.

-Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry-
-Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Klub Inicjatyw Społecznych-co to za hybryda?
Autor: blondloczek1 (---.elomza.pl)
Data:   10-03-10 09:33

Obok cichociemnych na forum, ujadających pod egidą anonimowości na wszystko i wszystkich, są ludzie, którzy dyskutują ze sobą, widząc się nawzajem.
A ich rozmowa odbywa się w poszanowaniu reszty rozmówców.

Data:   10-03-10 10:11

do: blondloczek1

Cieszę się, że "jasnociemny i nie ujadający" kolega stwierdził fakt oczywisty, ale tak poza tym to czy może on /tzn. blondloczek1/ jeszcze napisać coś na właściwy temat?

PS
Dobre inicjatywy zawsze warto nagłaśniać.

Autor: lancelot (---.saint-gobain.com)
Data:   10-03-10 10:13

a jakieś konkrety proszę , konkrety... czy już coś się udało zdziałać, ekipa solidna a dział kjuż jakis czas, czy coś już się udało im zrobić czy tylko dobre wrażenie.
ciekawe wyzwanie z tym K.I.S.

któż głupszy jest - głupi czy ci co z nim trzymają...
historia, najlepszym jest nauczycielem, lecz najgorszych ma uczniów.

Data:   10-03-10 10:23

Jak widzę na 4lomza konkretem i plusem są na pewno okazjonalne spotkania w hotelu i o.k.
Jednak twór ten działa już od 2007r i do tej pory nie słyszałem /może się mylę/ o konkretnym działaniu KLUBU wymuszającym jakiekolwiek działanie jakichkolwiek instytucji.
Może to być jakaś luźna forma klubu dyskusyjnego i tak to w tej chwili "kupuję".
Ze strony internetowej trudno jest domyślić się, czy jest to hobby, czy jakaś forma zorganizowana.
I stąd moje pytanie.

Data:   10-03-10 10:47

Kto ciekaw spraw poruszanych przez Klub, niech po prostu weźmie udział w spotkaniu i wniesie własną inicjatywę.
Wszak to Klub Inicjatyw Społecznych.

Data:   10-03-10 11:04

Widzę kolego, że dzisiaj wyjątkowo wolno jarzysz.
Jak nie masz nic ciekawego na temat do powiedzenia to go nie zamulaj.
Rozumiem, że skoro KIS istnieje i obdarzył jak widzę np. p.Sasinowskiego zaufaniem co do aktualizacji swoich publikacji internetowych, to wątek przeze mnie wywołany w najgorszym razie posłuży do popularyzacji /być może wartej zainteresowania/ ich działalności.
Być może jest ona ciekawa, a być może jest to jakieś dorosłe "kółko różańcowe".
To jak na razie /brak widocznych efektów działań/ trudno jest zweryfikować i dlatego proszę o posty merytoryczne.

Autor: tz (---.lomza.vectranet.pl)
Data:   10-03-10 11:07

Klub jest otwarty na wszystkich. Nie ma obecnie sztywnej struktury. Jego animatorem był śp. Pan Napoleon Fortini a o innych działaniach można poczytać w zakładce "Jeju". Z powodu choroby i śmierci inicjatora nastąpiła dłuższa przerwa w pracy. W lutym (w 3 rocznicę powstania Klubu) odbyło się spotkanie organizowane wspólnie z ŁTN im. Wagów, na którym Pan Leszek Kocoń prezentował swoje spostrzeżenia z analizy i katalogowania dokumentów archiwalnych dot. szlachty z naszego rejonu. Za tydzień spotkanie informacyjne dla mniejszych firm i przedsiębiorców w sprawie najbliższych konkursów na dotacje. W kolejce czeka prezentacja hobbystów zajmujących się "uwiecznianiem" pamiątek historycznych i wspomnień z dot. Łomży i Ziemi Łomżyńskiej, a także spotkanie popularyzujące program i zamierzenia Lokalnej Organizacji Turystycznej. Zasadą działania Klubu jest inicjowanie dyskusji dotykającej aktualnych problemów i potrzeb oraz zachęcanie do ich rozwiązywania poprzez współpracę osób i instytucji lokalnych. Każdy może przyjść ze swoim tematem i popracować nad jego realizacją w tej formule klubowej.

tz

Data:   10-03-10 11:11

Cytat: "Być może jest ona ciekawa, a być może jest to jakieś dorosłe kółko różańcowe".
Ja właśnie pije do ciebie byś (jeśli przejawiasz jakąkolwiek inicjatywę) pozbył się domysłów typu "być może" i podzielił się z nami faktycznymi wrażeniami z udziału w posiedzeniu KIS.

Autor: rezyser (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data:   10-03-10 11:32

Mówiłem, że tz to łebski facet i ciekawych ludzi skupił koło sprawy. Dużo się wychyla ciekawe kiedy zaczną go miernoty tępić.

Data:   10-03-10 12:26

Tadziu wiedziałem że to Ty lecz czemu nie wybrano cię na prezia?

Data:   10-03-10 12:48

Czy Ty kolego musisz być aż tak upierdliwy z tym swoim "mendzeniem" nie na temat.
Krótka piłka, albo masz wiedzę na temat albo nie i do tego postaraj się dostosować swoje uczestnictwo w forumowych dyskusjach.
Obserwuję Ciebie już trochę czasu i widzę, że celujesz się głównie w "przysrywkach" osobistych wnoszących mało treści merytorycznych.
Ja w odróżnieniu od Ciebie jeśli czegoś nie wiem, to staram się /na ile to możliwe/ temat zgłębić, a u Ciebie dominują jak na razie fobie i urazy osobiste, przez które upodabniasz się do "rozkapryszonej królewny".
Jeśli chcesz "mulić" temat nic o nim nie wiedząc, to proponuję praktykować to na własny rachunek i we własnym temacie.

do: TZ
Dziękuję za "przygarść" wyjaśnień.
Rozumiem, że jak na razie inicjatywa ta jest bytem niesformalizowanym, czyli rodzajem społecznego klubu dyskusyjnego.

Data:   10-03-10 13:42

do Władcy..
W przyszłości będzie to pewnie stowarzyszenie ale teraz nie zamykamy sprawy z nadzieją, że włączą się nowi ludzie z inicjatywą. Jest nawet złożony projekt do FIO na wsparcie takich obywatelskich inicjatyw "w terenie". Zapraszamy

tz

Data:   10-03-10 14:00

Panie "Władca", zejdź ze mnie. Niepotrzebnie poczułeś się urażony, bo w moich słowach żadnych przytyków w stosunku do Ciebie nie ma.
Pisząc, że "Obok cichociemnych na forum, ujadających pod egidą anonimowości na wszystko i wszystkich, są ludzie, którzy dyskutują ze sobą, widząc się nawzajem, aich rozmowa odbywa się w poszanowaniu reszty rozmówców", miałem na celu wyłuskanie kulturalnej konwencji dyskusji.
A osobiście to kibucuję takim inicjatywom jak KIS, gdyż jako rodowity łomżyniak zależy mi na rozwoju mojego miasta, a taki rozwój może gwarantować idea ludzi z charyzmą, skupionych chociażby w takiej organizacji, o jakiej deliberujemy.

Data:   10-03-10 15:44

Muszę jeszcze dodać, że chętnie ustąpimy pola, pomożemy i damy się wykazać inicjatywą tym wszystkim, którzy obecnie przymierzają się do rozmaitych list wyborczych. Im więcej opcji się w to włączy tym lepiej dla Łomży. Żeby dobrze rządzić trzeba się wpierw nauczyć służyć ludziom i współpracować z konkurentami.

tz

Data:   10-03-10 15:51

no i proszę niby nic a tu jedna z ciekawszych dyskusji prowadzonych w konwenansach rozsądnej polemiki na temat małego miasteczka i jego problemów.
już myślałem, że nie doczekam takiego tematu.
tz - mam nadzieję, że nie czujesz się urażony moją wcześniejszą wypowiedzią.

Data:   10-03-10 16:11

Zawsze bardziej elegancko wymienia się argumenty a nie inwektywy :) a tych ostatnich nie znajduje się w wypowiedziach lancelota. "Noblesse oblige"

tz

Autor: paplik (---.elomza.pl)
Data:   10-03-10 18:00

A może jest to nawiązanie do tradycji "obiadów ćwiartkowych"?....w lokalnym wydaniu.

tz napisał: " Im więcej opcji się w to włączy tym lepiej dla Łomży. "
Więc proponuję udział Antyklerykalnej Partii "Racja"....., albo innej "Alternatywy".

paplak

Panno, która poczęłaś bez grzechu, pozwól grzeszyć bez poczęcia.
SnakeEater i inne MR-ry upierdliwie zawracają Wisłę kijem...

Data:   10-03-10 18:15

Pomysł fajny i zarazem bardzo "niebezpieczny" np. dla dietetycznych radnych, uaktywniających się zwłaszcza w roku wyborczym.
Uderza jednocześnie /pokazując ich bezruch/ w wybieranych od lat tzw "liderów społecznych", działających codziennie na zasadzie "lustereczko powiedz przecie, kto najpiękniejszy ............".
Muszę jedynie zwrócić uwagę, na słaby /na razie/ przekaz z działań Klubu na działania podejmowane w samorządzie, a szkoda.
Bałbym się w to włączać lokalnych politykierów, bo wszystko utopią w gadce-szmatce, a poza tym upolitycznienie tego pomysłu odbierze mu cały jego urok.
Dla mnie największą jego zaletą może być brak "ręcznego" sterowania z Białegostoku oraz sprowadzenie dyskusji i dialogu do podstawowego, a przez to najbardziej wiarygodnego poziomu.

PS
Promocja też nie jest jego /tzn pomysłu/ najsilniejszą stroną.

Data:   10-03-10 19:19

Władco
Właśnie o to chodzi, by docierać do zainteresowanych a nie nagłaśniać zanim się coś zrobi. Całość robią wolontariusze i nie chodzi im o poklask a jedynie o sprawdzanie się w działaniu u podstaw. Tym razem temat jest ważny dla wielu ludzi i stąd baner na czwórce oraz zwiastuny w kablówkach. Korci mnie tylko żeby zaproponować Ci zrobienie czegoś podobnego samodzielnie, najlepiej pod egida naszego Klubu. W sprawach technicznych z pewnością Ci pomożemy :)
Paplikowi chwilowo tego nie proponuję ale nic nie jest z góry wykluczone. :)

tz

Data:   10-03-10 19:36

A ja z góry wykluczam przyjęcie propozycji, nawet chwilowej....ze względów zasadniczych.

http://www.alternatywa.com/index.php

paplak

Data:   10-03-10 19:46

Doceniam propozycję.
Cieszy mnie, że działania takie /w razie powodzenia/ być może wzbudzą ferment i zazdrość w permanentnych /wyżej wymienionych/ "śpiochach".
Zważ jednak /to smutne spostrzeżenie/, że tworzenie podobnych inicjatyw w miasteczku dowodzi tylko słabej próby działań samorządu, w którym większość działań robionych jest na pokaz i prikaz z góry.

PS
Z racji mojego umocowania i moich dalszych planów mogę jedynie z życzliwością kibicować dobrym pomysłom i próbować piętnować pomysły głupie.

Data:   10-03-10 20:55

O jakim samorządzie tu mówimy? Raczej o reprezentacji wyłonionej w dość nieprzewidywalnych wyborach. Fundamentem samorządu jest poczucie wspólnoty i tożsamości a to są towary bardzo deficytowe.

tz

Data:   10-03-10 21:28

Bardzo odważne słowa, jak na uczestnika drużyny PO, która w Łomży zeszła chyba do podziemia-brak pomysłów, brak planu i nadziei na ich realizację. Totalnie przespane 4 lata.
Zresztą te wszystkie łomżyńskie partyjki są tak naprawdę nieobecne w naszym życiu codziennym, fetują się wewnętrznymi przepychankami, rozdziałem stanowisk do wzięcia i nastawianiem uszu na instrukcje płynące spoza Łomży.
Rozumiem, że działania KIS nie są kołem ratunkowym dla działań jednej opcji.
Jeśli się to Tobie uda, to będę pod wrażeniem.

PS
Najbliższe miesiące ten plan /chodzi o KIS/ zweryfikują.

Autor: tow.siwek (---.opera-mini.net)
Data:   10-03-10 21:28

Ciekawa cykliczna inicjatywa podnosząca wyżej poprzeczkę życia społecznego. Naród i tak jednak wybierze wielu tych pustych ale głośnych. Kropla drąży jednak skałę i szerzy wyłom.

Data:   11-03-10 03:06

paplik, to zalatuje skrajnym fundamentalizmem. Nie ma tu już przestrzeni na dyskusję. Szkodzi tak samo jak wszystkie skrajności i szowinizmy. Proponujesz leczenie kataru dżumą albo tyfusem co w rzeczywistości nie jest już alternatywą a z pewnością jest fobią. Szkoda czasu.

tz

Data:   11-03-10 07:12

No i czego można było się spodziewać? Ano właśnie tego: kto nie z Tadziem tego zgładziem. Kto ma czelność odmówić klaskania ten jest be. Środowisko antyklerykalne, czy inne zdrowo-lewicowe, to nie jestem tylko wyłącznie ja. Struktur tych pożytecznych organizacji w Łomży jeszcze nie ma, ale oprócz mnie na pewno w mieście są ludzie, którzy być może nie mają "zasadniczych powodów" jak ja, by z tobą dyskutować, nie mówiąc już o siedzeniu przy wspólnym stole. A poza tym ja notorycznie nie mam czasu.....

http://www.racja.org.pl/

paplak

Data:   11-03-10 08:05

do: paplik

Twój pomysł jest raczej na miasteczko zbyt śmiały, ale nie co do jego istoty.
Podstawowy jego mankament, to znalezienie "odważnych wolontariuszy" do publicznego ujawnienia się w roli reprezentantów środowiska antyklerykalnego.
Na to bym u nas nie liczył, lecz co do tradycji obiadów czwartkowych - pomysł wcale nie taki bezsensowny.

Data:   11-03-10 08:27

Problem raczej w tym, że ogólne schematy podziałów społecznych czy wręcz ideologicznych nie pasują zwykle do codziennych dylematów i problemów do rozwiązania. Ideologia ma sens w skali indywidualnej, jako miara i punkt odniesienia konkretnych decyzji i zachowań konkretnego człowieka. Czynienie z tego zbiorowej normy niekiedy prowadzi do fobii, konfliktów a nawet wojen religijnych. Do załatania dziurawej drogi nie jest potrzebna ideologia tylko zdrowy rozsądek, fachowość i współpraca. Czynienie z tego sprawy ideologicznej to tylko robienie innym wody z mózgu - z bąbelkami :)

tz

Autor: rezyser (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data:   11-03-10 09:24

Tadziu nie patrz na podziały przyjdź do nas bedziemy dla Łomży działać bez podziałów.

Data:   11-03-10 09:25

Należy na pewno zgodzić się z osądem, że wojujący antyklerykalizm nie jest szczególnie dobrą platformą dla jakichkolwiek konstruktywnych pomysłów zintegrowania łomżyńskiej społeczności.
Jednak na tym polega cała ta ułomna "uroda" forum politycznego, że dla niektórych /zawodowych/ forumowych pisarzy, prawie wszystkie tematy polityczne mają kościelne odniesienia.

Data:   11-03-10 09:27

do tz:
Jednak powinienem przeprosić, gdyż jak widzę poczułeś się urażony moją wypowiedzią. Nie moją intencją jest negowac wasze inicjatywy, jestem ogromnym zwolennikiem dowolnych inicjatyw społecznych, które w choćby najmniejszym stopniu przyczyniły się do polepszebia warunków życia w tym mieście. w tym temacie widzę odrobinę koloru w otchłani szarości na forum. Być może szersza dyskusja jaka się rozejdzie wraz z tym tematem, poruszona przez większą rzeszę forumowiczów przysporzy wam dodatkowych zwolenników. Martwi mnie tylko jedno by w tym wolontariacie komuś nie przyszło do głowy zbijać kapitał polityczny.

Autor: paplik (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data:   11-03-10 10:55

Wojujący antyklerykalizm jest niezbędny wobec wojującego i, co gorsza, wciąż zwyciężającego klerykalizmu, korzystającego z instytucjonalnego wsparcia państwa i samorządów. I tu leży sedno sprawy...
A poza tym róbta co chceta.

paplak

Data:   11-03-10 11:03

papi - żyjemy w Państwie szeroko rozumianego katolicyzmu którym kieruje wszechobecny kler. nic na to nie poradzisz lecz szerzenie demagogi w Twoich wypowiedziach skłania do refleksji w której jasno przewija się wątek jakoby kler był winien Twych porażek.
nie chcę stawać w jego obronie lecz powściągliwość i umiar w tej akurat kwesti jest na rękę wszystkim rządzącym na rękę. niestety tak już jest że jeżeli chcesz coś wskórac w tym kraju musisz dotowac ten właśnie kler.
chyab że w/g ciebie ateizm to droga zbawienia

Autor: tz (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data:   11-03-10 11:08

Rozumiem Twoje podejście papliku ale mam obiekcje co do jego skuteczności. Widać to chyba wyraźnie, że odwalona katecheza czy (s)tresujące w formie przygotowanie do bierzmowania bardziej szkodzi klerykalizmowi niż najszumniejsze akcje antyklerykalne. Czasem rozsądniej jest stać z boku i czynem dowodzić swojej racji, niż wdawać się w przepychanki słowne. Nawiązując do starego dowcipu, czy sam ukradniesz rower, czy też ktoś Ci go ukradnie, zawsze jesteś jako strona zamieszany w kradzież. Taka jest optyka i konkluzja postronnych obserwatorów. Podobnie maja się do siebie wojujące klerykalizmy i antyklerykalizmy. A wystarczy tylko obniżyć intensywność konfrontacji i wtedy da się razem załatać dziurę w drodze.

tz

Autor: tz (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data:   11-03-10 11:17

do sir lancelota. Nie dałeś mi Kolego okazji bym się miał obrażać na Twoje wypowiedzi, a tym bardziej na Ciebie. To raczej ja czasem pojadę trochę za mocno i z góry proszę o wybaczenie. Nawet moja mniej stonowana wypowiedź zawsze odnosi się do twórczości a nie do jej autorów. Co do kapitału politycznego, Klub Inicjatyw Społecznych nie stawia ograniczeń przed uczestnictwem osób oprawiających politykę. Wręcz przeciwnie, chciałby być platformą cywilizowanej debaty o sprawach wspólnych, prowadzonej z rożnych punktów widzenia. Jeżeli ktoś z aktorów chce tu zdobywać punkty konkretną postawą i działaniem to chyba wypada się tylko cieszyć. Bo tu chodzi o rozmawianie a nie przemawianie.

tz

Autor: paplik (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data:   11-03-10 12:27

..tyz prowda...

paplak

Data:   12-03-10 07:58

Baner i zaproszenie na spotkanie dostępne w zakładce Informacje

tz

Autor: Don Cretino (---.mayalogic.com)
Data:   17-03-10 01:56

dostępne

Autor: lancelot (---.elomza.pl)
Data:   17-03-10 08:12

A kiedy macie następne spotkanie?

Autor: MartaZa (82.139.162.---)
Data:   17-03-10 16:08

Czy Klub Inicjatyw Społecznych jest gdziekolwiek zarejestrowany ?
NIE ! - fakt niezaprzeczalny

Czy Klub Inicjatyw Społecznych zrealizował jakąkolwiek inicjatywę społeczną ?
NIE ! - fakt niezaprzeczalny

Czy zbliżają się wybory ?
TAK ! - fakt niezaprzeczalny

do: blondloczek1 żartujesz czy mówisz poważnie ? Mam na myśli Twój post:

"Kto ciekaw spraw poruszanych przez Klub, niech po prostu weźmie udział w spotkaniu i wniesie własną inicjatywę.
Wszak to Klub Inicjatyw Społecznych"

Czego według ciebie można oczekiwać od klubu który w trzy lata nie zdążył zarejestrować swojej działalności i nie podjął żadnej inicjatywy społecznej poza organizowaniem własnych spotkań i powołaniem władz ?

Data:   17-03-10 17:37

do: MartaZa

Może coś jest w tym co mówisz, tym niemniej do jesieni jest jeszcze sporo czasu i może z tego KIS-u coś pożytecznego się wykluje.
Zawsze to będzie trochę weselej w miasteczku, a i zawistnicy będą musieli się wziąć trochę do pracy.

PS
Jednak TZ potrafi być trochę nieobliczalny.

Autor: POlizus (---.tktelekom.pl)
Data:   17-03-10 22:20

Ta hybryda to TWA. Towarzystwo Wzajemnej Adoracji.

Autor: pogorzelec (---.lomza.vectranet.pl)
Data:   17-03-10 23:00

mówią, że to inicjatywa tz nastawiona na poklask
jakieś incjatywy już padły czy tylko bicie piany i płomienne deklaracje dotyczące wymiany eternitu na Długiej, gdzie ktoś zainteresowany posiada kamienicę z nieekologicznym poszyciem?

Data:   18-03-10 20:38

co to za hybryda?

Data:   21-03-10 22:10

do: pogorzelec

Co by nie mówić, to chłop /znaczy TZ/ próbuje coś robić więcej niż przeciętny radny.
Czy coś mu z tego wyjdzie zobaczymy. Myślę też, że w przypadku niepowodzenia jego inicjatywy, paru "ważniaków" odetchnęłoby z ulgą.

PS
czy ktoś wie jaki był efekt ostatniego spotkania.

Data:   22-03-10 01:05

W spotkaniu 18.III uczestniczyło ponad 20 przedsiębiorców poważnie zainteresowanych ubieganiem się o dotacje. Główne zasady oraz plan najbliższych konkursów zostały zwięźle zaprezentowane przez pana Wojtka Sz. z Lokalnego Punktu Informacyjnego PFRR w Łomży. Uwagi i wnioski z praktyki przedstawili w bardzo przystępny sposób przedsiębiorcy i eksperci doświadczeni w zdobywaniu w ten sposób środków (Daniel P. i Rafał C.). Na robocze spotkania w celu przygotowania aplikacji poumawiano się indywidualnie z doradcami. Całość trwała ok 1,5 godziny.
Kolejne spotkania Klubu odbędą się po świetach:
7.04 - "Historia Łomży opisywana przez hobbystów" - tradycje ŁTW oraz wędrówki z obiektywem po Łomży.
14.04 - "Turystyka - wspólna sprawa" - Prezentacja Lokalnej Organizacji Turystycznej oraz oferta współpracy wobec innych podmiotów

Podczas ostatniego spotkania Klub został zaproszony do odbywania kolejnych spotkań w innym, bardzo przyjaznym miejscu. Wkrótce zapadnie w tej sprawie decyzja.
Propozycje i pomysły mile widziane pod adresem: kis.lomza@interia.eu

tz

Autor: papuga (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data:   23-03-10 12:18

Wydaje mi sie to sensne, oby było trwałą inicjatywą, a nie przedwyborczą.

papuga

Autor: tadzik1990 (---.internetia.net.pl)
Data:   23-03-10 21:19

O której godzinie to spotkanie?

Data:   23-03-10 21:21

TY! tadzik, a czy TZ miałby pomysł na Łomżę?

Bimbo !

Data:   24-03-10 16:11

Tz wydaje mi się człowiekiem z pomysłem nie jednym. O której godzinie to spotkanie i gdzie?

Autor: freetown1 (---.vectro.com)
Data:   24-03-10 16:46

W katedrze ! O 24.14 !

brak podpisu

Autor: papuga (---.internetia.net.pl)
Data:   24-03-10 22:00

ja słyszałam, że u kapucynków.

papuga

Autor: Matyldka (---.internetia.net.pl)
Data:   25-03-10 08:22

Pewnie jeszcze zapomniałaś dodać, że w katakumbach. Pewnie jeszcze godzina nieustalona.

Data:   25-03-10 15:39

Proszę o łaskawą odpowiedź, gdzie i której godzinie. Czy każdy może przyjść posłuchać lub nawet przyjść z jakimś pomysłem?

Spis działów  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Spis działów  |  Potrzebujesz logina? Zarejestruj się tutaj 
 Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.
reklama

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org
4lomza.pl Regionalny Portal Copyright © Speed s.c. 2005r - 4too v.1.0